Skal man skubbe eller trække en manuel palleløfter

Du vil få forskellige meninger fra to forskellige synspunkter med hensyn til, om det rigtige er at skubbe en Ergolift palleløfter eller trække den. Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på spørgsmålet. Når en manuel palleløfter er tom, er det lige meget, om du skubber eller trækker den rundt. Så længe du bruger den på en ergonomisk forsvarlig og effektiv måde, afhænger det bare af, hvilken retning, du vil føre palleløfteren hen. Det afhænger især af, om du er på et trangt sted, eller om du skal til at læsse eller aflæsse palleløfteren.

Hvor du skubber eller trækker betyder meget, afhængigt af vægten på læsset, og om det skråner, hvor du arbejder. Hvis det er fladt, er det altid bedst at skubbe en læsset palleløfter. Det er lettere for kroppen at skubbe og er ikke så opslidende om det er at trække. Du vil finde det betydeligt lettere at skubbe en læsset palleløfter over et jævnt gulv, men det ændrer sig, så snart du står over for en rampe.

Igen afhænger det af læssets vægt og hvor stejl skråningen er. Du vil måske opdage, at det er sikrere og mere effektivt at trække, især når du skal bruge kræfter på at bremse læsset og undgå, at det løber løbsk. For stejle skråninger og tunge læs er det bedst at arbejde med en hjælper, hvor en af jer er foran den læssede palleløfter og den anden bruger håndtaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *