Hundetegn for begyndere: Hvad du har brug for at vide om sikkerhed for dine kæledyr

Hvis du nogensinde har mistet et kæledyr, ved du, hvor vigtigt det er, at de har hundetegn. Hvis du har identifikation og kontaktoplysninger sikkert fastgjort omkring på dit kæledyrs halsbånd, er det meget mere sandsynligt, at du vil få dit lodne familiemedlem tilbage, hvis den lille fyr beslutter sig til at tage på eventyr på egen hånd.

Men en undersøgelse offentliggjort i Preventative Veterinary Medicine afslørede, at kun 33% af dyreejere har ID-plader på deres kæledyr.

Hvis du er en af de 67%, der sommetider, sjældent eller aldrig giver dit kæledyr ID-plade på, bør du overveje dette: De øger i betydelig grad chancen for, at du får dit kæledyr tilbage, hvis det strejfer.

“De fleste steder får mellem 10 og 30 procent deres bortløbne hunde tilbage,” siger Dr. Emily Weiss, vicepræsident for internatforskning og udvikling for American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.“ Men personlige ID-plader, der angiver kontaktoplysninger for hundeejeren kan være med til at sikre, at bortkomne dyr hurtigt bliver genforenet med deres familier.”

Det er også vigtigt at huske, at bare fordi din hund er mikrochippet, betyder det ikke, at han ikke også har brug for et hundetegn. “Dyrlæger og hundeinternater kan scanne for chips, men et hundetegn på halsbåndet er stadig den hurtigste måde, folk kan få fat i dig, hvis de finder dit bortkomne kæledyr,” siger Dr. Jules Benson, BVSc MRCVS, dyrlæge på Doylestown Dyreklinik og medlem af bestyrelsen for Pennsylvania Veterinary Medical Association (PVMA).

Hvilke oplysninger skal stå på mit kæledyrs ID-plade?

Dyrets navn, dit telefonnummer og den by, du bor i, er afgørende. “Når du angiver dit mobilnummer på hundetegnet er det en god måde at sikre, at man kan få fat i dig, lige meget hvor du er,” siger Dr. Benson.

Du kan medtage din adresse, men der er ikke altid plads nok på pladen. Og det er måske ikke alle, der har det godt med at have så mange personlige oplysninger i hænderne på dem, der finder deres kæledyr, siger Cheryl Smith, hundeekspert og forfatter af ”Grab Life by the Leash”.

Hvis din hund er mikrochippet, hvilket eksperterne anbefaler, bør du sætte en ekstra plade på dit kæledyrs halsbånd, hvor du angiver mikrochip firmaets navn og telefonnummer.

Endelig er det også en god ide at dit kæledyr går med bevis for hundegalskabsvaccine, så dem, der finder ham, ved, at dens vaccine er up to date. I visse stater, såsom Massachusetts, kræver loven, at dit kæledyr går med vaccinebevis til enhver tid. Nummeret på hundegalskabspladen er også endnu en måde at identificere dit kæledyr på — og finde dig — i tilfælde af, at din lille kammerat er faret vild.

Tips som TG-Tag.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *